Patrik & Jimmy

Vi är två bröder som är födda och uppvuxna i den norrländska landsbygden. Vi har varit naturintresserade sedan barnsben. Skogen är vårt andra hem där vi även jobbar till vardags. Vi bor idag med våra familjer i samma lilla by som vi växte upp i.  Jimmy har hållit på med naturfotografi i många år.  Nu vill vi även erbjuda er en unik upplevelse, att på nära håll få uppleva den vilda svenska naturen. Vi delar gärna med oss av våra kunskaper och erfarenheter.  Om ni undrar över något så tveka inte att höra av er till oss!


Vi är anslutna till Västerbotten Experience som är Västerbottens sigill för de verksamheter som erbjuder västerbottniska natur- och kulturupplevelser. Vi jobbar utifrån de globala kriterier för hållbar turism som tagits fram av Global Sustainable Tourism Council (GSTC) vilket bl a innebär att vi arbetar för att skapa positiva effekter för ekonomi, miljö och sociala områden genom att utgå från besökarens, företagens, miljöns och lokalsamhällets behov. Både det vi ser idag och i framtiden. Det gör vi bl a genom att värna om vår natur och vår lokala kultur, stödja lokala entreprenörer och handla lokalproducerad mat i största möjliga mån.

Läs mer om Väseterbotten Experience på: www.vasterbottenexperience.se


Miljö och klimat

Detta är en viktig del i vår verksamhet. Gömslet är till stor del byggt på återvunnet material. Övrigt material är inköpt lokalt för att undvika onödiga transporter. Vi undviker att använda plast och engångs-produkter.  Allt åtelmaterial består av besiktigat köttavfall från Strömdahla, ett lokalt slakteri. Vårt arbete med utfodringen av fåglar vintertid bidrar till bevarandet av biologisk mångfald och sällsynta arter får hjälp att överleva i vår svenska natur.